На Радомишльщині поліцейські з початку пандемії виявили 41 порушення правил карантину

Шрифти

За минулу добу поліцейські склали  45 адміністративних протоколів за порушення правил карантину.

З входженням значної території Житомирщини до червоної зони змінились загальні умови суспільної життєдіяльності та значно посилені карантинні обмеження. Поліцейські нагадують про необхідність дотримання усіх встановлених правил заради збереження життя та здоров’я.

З 2 листопада «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлено у містах Житомирі, Бердичеві, Коростені, Малині, Новограді-Волинському та в Андрушівському, Бердичівському, Ємільчинському, Житомирському, Коростишівському, Лугинському, Любарському, Народицькому, Овруцькому, Попільнянському, Романівському, Черняхівському, Чуднівському районах.

- Відтак уже цієї ночі ( з 0:00 годин) на території регіону було створено та працювали 28 рейдових груп поліцейських та інших відповідальних органів з контролю за дотриманням встановлених обмежень, у тому числі щодо заборони діяльності розважальних закладів, - повідомив начальник ГУНП в області Юрій Олійник. - За результатами проведених заходів перевірено 655 суб’єктів господарювання та за виявленими фактами недотримання обмежень оформлено 45 адміністративних протоколів за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, у тому числі 3 - у м. Житомирі, де попри заборону працювали нічні розважальні заклади.
Загалом функції із забезпечення безпеки та правопорядку наразі на території області виконують майже 300 правоохоронців у складі близько 120 піших та автопатрулів.
Загалом, як повідомив Ситуаційний центр Головного управління Нацполіції в області, станом на 2 листопада складено 1206 адміністративних протоколів, з них за ст. 44-3 (Порушення правил карантину щодо людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення - 1188.
Зокрема такі порушення фіксували працівники: Управління патрульної поліції – 149, Житомирського відділу – 57 та районного відділення – 75; Коростенського – 96, Новоград-Волинського – 69, Бердичівського – 67 та Коростишівського – 32 відділів; Баранівського – 56, Чуднівського – 52, Попільнянського – 49, Лугинського – 45, Овруцького – 43, Андрушівського – 42, Радомишльського – 41, Олевського – 40, Малинського – 38, Ємільчинського – 33, Хорошівського, Любарського, Ружинського та Черняхівського – по 31, Романівського – 24, Народицького – 21, Пулинського – 18, Брусилівського – 17 відділень.
Ще 18 адміністративних протоколів оформлено за ст. 173-1 (Поширення неправдивих чуток) Кодексу України про адміністративні правопорушення).