У Радомишлі проведуть реконструкцію та модернізацію вуличного освітлення вартістю майже в 12 млн грн

Шрифти

У Радомишлі проведуть реконструкцію та модернізацію вуличного освітлення вартістю майже в 12 млн грн


 

За результатами конкурсного відбору, поданий проєкт «Реконструкція та модернізація вуличного освітлення у м. Радомишль  у листопаді 2020 року був схвалений Північною екологічноїю фінансовою корпорацією Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO, яка створена в 1990 році п'ятьма країнами Північної Європи: Данією, Ісландією, Норвегією, Фінляндією і Швецією. Корпорація надає фінансову підтримку різним екологічно важливим проектам, головним чином, у країнах Центральної і Східної Європи, включаючи Україну та отримає фінансування у розмірі 360 000 євро (близько 12 млн грн).

Цей проєкт охоплює впровадження енергоефективних заходів шляхом реконструкції існуючої системи вуличного освітлення в Радомишльській громаді на 30 вулицях в м. Радомишль згідно з Європейськими стандартами. В рамках проєкту планується замінити існуючі світильники на світлодіодні світильники у кількості 953 штуки.

«Сам проєкт – високоефективний та масштабний. Заміна світильників на більш сучасні дасть можливість досягти значної економії електроенергії, а це, враховуючи тенденцію до збільшення цін на неї, є доволі відчутною цифрою», - зазначив міський голова Володимир Тетерський.

Популярні новини області