У Радомишльських школах, попри опір деяких депутатів, таки співатимуть державний Гімн:рекомендація облради

Шрифти


Як відомо деякі депутати Радомишльської міськради на сесії, 20 вересня 2020р, заблокували прийняття проекту рішення про виконання державного гімну у школах громади. «З приводу зазначеного проєкту деякі депутати були категорично проти, обґрунтовуючи свою думку тим, що самоврядний орган не має таких законодавчих повноважень.

Пояснення щодо того, що міськрада лише рекомендує закладам освіти ОТГ щоденно виконувати Гімн, але жодним чином не зобов’язує цього робити - ця група не сприймала.

Своєї мети вони цього разу досягли. Частина депутатів, не зрозумівши суті та правових рекомендаційних позицій ради, а інша, на жаль, свідомо не проголосували за зазначений проєкт» - повідомляла Радомишль-інфо під заголовком «У Радомишльських школах співати гімн не будуть. Хто з депутатів і як голосував на сесії міськради» 

Утім зусилля таких депутатів «патріотів» були марними.

Керівники освітніх закладів Радомишльської ОТГ відтепер мають керуватися рішенням Житомирської облради.

Адже навчальний день у школах Житомирської області діти починатимуть з виконання державного Гімну України. Відповідне рішення прийняли 8 жовтня на сесії обласної ради.

Рішення під час сесії прийняли без обговорення. За проголосував 41 депутат із 46 присутніх.

На думку депутатів облради, таке рішення сприятиме вихованню патріотизму та шанобливого ставлення до державних символів України.

Варто додати, що рішення про виконання гімну носить рекомендаційний характер і жодним чином не зобов’язує цього робити.

Подібна практика є у школах Туреччини, Казахстану, Китаю та багатьох регіонах Росії. В Індії влада рекомендує виконувати гімн не лише перед початком уроків, а й перед початком робочого дня. У деяких школах Японії та США діти теж можуть співати гімн, проте це не обов’язково.