У Радомишльському сільпо ціни на цукор на вибір: хочеш до 5 кг – купуй по 13,9грн, бажаєш 5 і більше кг – зась, плати по 18грн

Шрифти

Осінь, але у радомишльських господинь гаряча пора продовжується, йде заготовка на зиму. У садах дозріває виноград, пізні сорта малини, на черзі переробка груш, яблук, тощо. Словом, цукрова  потреба не зменшилася.

Тим часом  у Радомишльському «Сільпо», найбільш популярному магазині, ціни на цукор довільні. За придбані до 5 кг продукту  покупцеві доведеться сплатити по 13.99грн за 1 кг, а якщо купуєш 5 і більше кг, ціна вже інша- 18,19грн.

Влаштовує така плаваюча ціна містян чи ні - наразі невідомо. Як це вписується у рамки прав споживачів, цінутворення – то вже справа державних структур, які повинні вести нагляд у цій сфері.

Нагадаємо, що Державну інспекціїю з питань захисту прав споживачів ліквідовано Постановою КМУ від 10 вересня 2014 р. № 442 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади".

Варто  також нагадати, що згідно інформації Agravery.com « останні кілька днів цукрові підприємства України підняли ціни більш ніж на 2 тис. гривень за тону.Станом на 28 вересня в Україні виготовлено 70,2 тис. т цукру та перероблено 548,9 тис. т цукрових буряків».

«Подорожчання цукру представники цукрових компаній пояснюють невисокою якістю цукрових буряків, що надходить на переробку, а також тим, що в даний час працює всього лише 9 цукрових заводів», — йдеться в повідомленні. Станом на 21 вересня оптово-відпускні ціни на цукор становили в Україні 13,9 тис. грн/тонна, EXW (з урахуванням ПДВ). Однак, станом на 16 вересня оптово-відпускні ціни на цукор становили в Україні 11,5−11,9 тис. грн/тонна, залежно від якості і термінів оплати