На Житомирщині за погрози та сварки з дружиною чоловік отримав 4 місяці арешту

Шрифти

На Житомирщині за погрози та сварки з дружиною чоловік отримав 4 місяці арешту


Новоград-Волинською місцевою прокуратурою здійснено публічне обвинувачення у справі щодо психологічного насильства над дружиною, яке систематично скоював 53-річний житель Баранівського району.
У ході судового розгляду встановлено, що чоловік умисно, систематично ображав свою 43-річну дружину нецензурними висловлюваннями на її адресу, інколи - і в присутності 14-річної доньки, а також залякував та погрожував фізичною розправою. Від погроз та насилля жінка рятувалася у своїх знайомих.
Незважаючи на те, що за домашнє насильство над дружиною чоловіка неодноразово (із січня по квітень 2019 року) притягували до адміністративної відповідальності за ст.173-2 КУпАП, він не припинив скоювати такі дії, своєї поведінки не змінив.
Більше того, під час судового розгляду справи щодо насильства над дружиною скоїв із спільником ще одне кримінальне правопорушення – замах на викрадення майна місцевого приватного підприємства.
За результатами судового розгляду вироком Баранівського районного суду особу визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.2 ст.185 (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб), ст.126-1 (домашнє насильство) КК України та засуджено до 4-х місяців арешту.
На даний час вирок набрав законної сили – повідомляє прокуратура Житомирщини