РАДОМИШЛЬСЬКА МІСЬКРАДА ЗАВЕРШИВШИ СЬОГОДНІШНЬОЮ СЕСІЄЮ ПЛЕНАРНІ ЗАСІДАННЯ ПОТОЧНОГО РОКУ ПЕРЕХОДИТЬ В ОСТАННІЙ РІК СВОЄЇ КАДЕНЦІЇ ПЕРЕД ВИБОРАМИ

Шрифти

Радомишль. 24.12.2019. 10.00 год. На сьогоднішню 24-ту сесію міської ради з 27 депутатів прибуло 21. Перед початком роботи сесії міський голова Володимир Тетерський  познайомив депутатів з присутнім у президії сесії,  призначеним учора, на посаду голови Радомишльської  районної державної адміністрації Пулковським Віктором Юрієвичем.

Потім депутати  хвилиною мовчання пом’янули загинулих у другій світовій війні  при визволенні Радомишльщини у грудні 26 грудня 1943 року та проспіваши гімн України  затвердили 31-е питання порядку денного, приступили до їх розгляду.



Сьогоднішня сесія протікала у звичному робочому темпі.

Депутати проголосували Програму економічного і соціального розвитку ОТГ,  ряд рішень виконкому ради, внесли зміни у міський бюджет та стуктуру і чисельність виконавчого апарату та встановили вартість харчування вихованців дошкільних закладів, учнів 1-4 класів. Вона буде становити у 2020 році для дитсадків у місті – 40% від вартості харчування на день у сумф 11, 20 грн за рахунок міського бюджету та 60% у сумі 16,80 грн – будуть платити батьки вихованців. Сім’ям у яких троє і більше дітей  - зменшується плата на 50%.
Чи не найголовнішим питанням сьогоднішнього пленарного засідання ради  було прийняття бюджету -2020. Варто зазначити, що прийнятим депутатами одноголосно документом визначено доходи міського бюджету у сумі - 194289043 тис. грн та передбачено їх ріст на 113,2 % від показника поточного року. Видатки міського бюджету у наступному році будуть становити - 194289043 тис.грн.

Як і у попередній рік основним джерелом наповнення міського бюджету буде податок на доходи фізичних осіб. У структурі усієї низки власних самоврядних доходів саме цей податок буде складати 64, 8%.
Цьогоріч дискусій навколо нового бюджету не було. Вочевидь, цьому передувало широке обговорення документу на профільній депутатській комісії, де окремі депутати висловили свої пропозиції та критичні зауваження.

Традиційно гострому обговоренюю піддається прийняття проектів рішень по земельних питаннях. Без запитань не обійшлося і цього разу адже значній частині мешканців громади сесія у рамках Земельного законодавства відмовила у наданні земельних ділянок для різного цільового призначення у зв’зку з відсутністю технічної документації на поділ зазначених у клопотаннях масивах земель. Це питання виникало у Раковицького сільського старости Олександра Марченка, депутатки Алли Рогової. З роз’ясненнями ситуації слово тримали головний земельник міськради Сергій Свіца та голова профільної депутатської комісії Микола Яценко.

У подальшому депутати прийняли рішення про прийняття до  власності міської громади ряду гідротехнічних споруд водойм, що перебувають в оренді та сумнозвісної міської вежі при реконструкції якої тодішні  очільники міста,  у 2007-2010рр, вчинили ряд приписок та присвоєння бюджетних коштів за що підрядник робіт отримав 4 роки, а керівничка міського "Благоустрою" 1 рік умовно. Зауважимо, що міськрадою до цього часу не стягнуто  вкрадених понад  300 тис.грн  громадських грошей з винних осіб згідно рішення суду. Погодилися зі  звільненням міського «Водоканалу» від сплати орендної плати до міського бюджету за оренду об’єктів комунальної власності. Утім внесли поправку з умовою використання  підприємством цих сум цільовим призначенням -  тільи на технічне переоснащення водоканалізаційних міських мереж.

При прийнятті проектів рішень по плану роботи міської ради на перше півріччя 2020 року  за пропозицією депутата Володимира Капранчука було включено два додаткових питання, які будуть розглянуті на сесіях у наступному році. Суть пропозицій у невиконанні рішень попередніх сесій. Депутат пояснив, що урезультаті зумисних дій керівництва міської ради у каденції 206-2010рр знищено всі технологічні мережі нового міського сміттєвого полігону.

Саме на цей об’єкт тривалий час завозили по-злодійськи таємно, уночі тисячі тон київського сміття. На київському сміттєспалювальному заводі столичний непотріб приймали по ціні 138 грн, а наші спритники здійснили оборудку, заключивши договір на його прийом у Радомишль  по ціні у 69 разів менше - по 2 грн. Нині це не полігон, а  засипана теритрія купою неприкритого по технологічних вимогах  гниючого сміття, яке зберігається проста неба, гниє і отруює здоров’я мешканців Радомишльщини. Читай «Сміттєва афера». Саме тому потрібно обстеження полігону спеціалістами- проектувальниками з метою розробки ряду заходів по реанімації та  відновленню його знищених проектних мереж та технологій, що було передбачено рішенням сесії ще рік тому.

Не зважаючи  на рішення сесії міської ради районний ринок чи не найгірщий в області. А на території міста продовжує процвітати несанкціонована торгівля у невстановлених місцях, з землі, тощо. Тим часом, як зауважив депутат, місця для торгівлі є -  2/3 території районного ринку «гуляє». Районні державні контролюючі інституції не поспішають наводити лад – копітка справа. То ж депутат запропонував заслухати звіти відповідальних посадовців про виконання рішень ради з цих питань на одній  із сесій у наступному році.

Свої зауваження щодо роботи молочного павільйону на районному ринку висловила депутатка Наталя Данилюк. Вона розповіла про тісноту у торговельному приміщенні, його будівельну та санітарну непідготовленість, тощо.

На завершення роботи депутати прослухали інформацію керівника «Агролісу» Олександра Крейса про роботу підприємства. Керівнику довелося вислухати ряд критичних зауважень по масових вирубках лісу, відсутність публічної  інформації про планові вирубки для громаськості у старостинських округах,  тощо, з боку міського голови Володимира Тетерського, депутатів.

Сесія прийняла рішення щодо звернення ряду старост сіл  з метою проведення перевірки діяльності  підприємства на предмет дотримання чинних державних норм, як суб'єкта господарської діяльності у лісовій галузі, завершивши на цьому у поточному році пленарні засідання.