Радомишльщина: у 35-річного чоловіка вилучили гвинтівку та патрони, виготовлені промисловим способом та придатні до стрільби

Шрифти

Нещодавно поліцейські вилучили з приватного домоволодіння зброю, набої, глушники та банки з порохом. Нині ж експерти підтвердили, що виявлене придатне до стрільби, відтак власнику цього арсеналу оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

5735 Під час санкціонованого обшуку у будинку 35-річного жителя Радомишльського району поліцейські виявили гвинтівку Мосіна часів ІІ Світової війни, ствол та затвори до такої ж зброї, понад 3 десятків набоїв до нарізної та гладкоствольної зброї калібру 7,62 та 16 мм, незареєстровану мисливську рушницю, мисливський ніж, банки з порохом, глушники та інше приладдя до зброї. Господар розповів, що частину арсеналу знайшов неподалік у лісі.

Відтак усе вилучене було направлено до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Згідно з висновком експерта, гвинтівка Мосіна, а також понад два десятка патронів різного калібру виготовлені промисловим способом та придатні до стрільби.
Відтак слідчі повідомили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Триває досудове розслідування.
Законодавством носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.