Над Радомишльською міськрадою у цей день, 10 вересня 1991 року, 28 років тому, замайорів синьо-жовтий прапор

Шрифти

.
«28 років тому,10 вересня 1991р, над будівлею Радомишльської міськради офіційно встановлено синьо-жовтий прапор(нині це полотнище зберігається в нашому музеї). До цього неодноразово вивішувався національний стяг в газовому господарстві, біля тієї ж таки міськради, у сквері Слави, з вікна побуткомбінату.

Але за вказівкою райкому компартії міліція оперативно прибирала такі "прояви буржуазного націоналізму" повідомляє Сергій Галіцький – екскурсовод міського музею.
Нагадаємо, що активісти тодішнього Народного Руху, який очолював відомий письменник, радомишлянин Микола Ярмолюк, звернулися тоді до Радомишльського райвиконкому з клопотанням щодо встановлення синьо-жовтого прапора на міськраді. Утім дозволу не отримали. Це питання було винесено на розгляд виконавчого комітету міськради. Головою ради народних депутатів був в той час  Микола Кашперський. Члени виконавчого комітету одноголосно проголосували за рішення щодо встановлення прапора поруч з тодішнім державним. Прапор замайорів над мерією у той же день