Радомишль змінюється - стає комфортнішим.

Шрифти

Туалетна справа - тема делікатна. У Радомишлі досі не було чим похвалитися. Проблема з громадськими туалетами постійно замовчувалася. Вона тягнеться з пострадянського періоду.

Але у поточному році міська влада взялася за будівництво нового сучасного блочного туалету у центральній частині міста, де велика скупченість самоврядних, державних установ і закладів, об’єктів торгівлі, масового відпочинку.
Нині завершується благоустрій території навколо вбиральні, яка встанвлена на вулиці Міськради, і обійдеться міському бюджету разом з усіма допоміжними роботами майже понад 400 тис.грн. Об’єкт невдовзі запрацює.

Утім на цьому туалетна справа не закінчиться. Міськрада розробила подальшу програму по установці і будівництву громадських вбиралень у місті і налаштована неї здійснити.


Варто знати. До цієї санітарної проблеми привертали увагу сотні людей і досі це роблять, наприклад, придумали Всесвітній день туалету. Його заснували у 2001 році на міжнародній конференції в Сінгапурі. Саме тоді експерти туалетної справи з 200 країн створили туалетну Світову організацію торгівлі (СОТ), яка проголосила нове професійне свято. Уперше цю дату світ відзначив 19 листопада 2007 року й відтоді святкує її щороку.
А 5 вересня 2007 року навіть був відкритий один із найбільш незвичайних музеїв Києва – Музей історії туалету. Незважаючи на це, 39 % населення Землі, або понад 2,6 млрд осіб, живуть у будинках без туалетів та інших санітарно-технічних зручностей.

У Парижі встановили туалет зі скла, тобто всередині видно все, що відбувається зовні, але з вулиці – нічого.