У Радомишлі не краще чим у Малині: побутові стоки зливають куди кому заманеться

Шрифти

Радомишльській владі спільно з екологічною інспекцією варто взятися за обстеження садиб, як це нині роблять малинчани.
Якщо уважно «покопатися» у присадибних ділянках обійсть, що розташовасні вздовж берегів річок Тетерів, Мика, Черча, Папірянського ставу то виявимо рівчаки, струмки, заховані труби по яких збігають тисячі кубометрів нечистот з кухонь, вбиралень, хлівів у яких тримають тварин і розчиняються у водоймах. А там нині купаються діти.

Як намагаються навести лад з цією проблемою у Малині: «Триває перевірка на предмет виявлення несанкціоновані самочинно влаштовані конструкції та канали для відведення каналізаційних стоків з помешкань (кухонь, ванн і туалетів), господарських будівель (літніх кухонь, душових кабінок, надвірних вбиралень, місць утримання свійської птиці, худоби тощо) до ливневої канави та струмків, які інженерно чи природно впадають до міських ставків (зокрема, до ставків міського парку культури і відпочинку), до річки Ірші та інших водойм на території міста й у приміській зоні.Про це на сайті міської ради повідомляє управління ЖКГ.
Аналіз ситуації показує, що порушники із числа власників (винаймачів) обстежених адрес здебільшого усвідомлюють незаконність власних дій на забруднення водойм через зливання побутових стоків. Проте лише одиниці усувають порушення після зауважень інспекторів (головних спеціалістів управління ЖКГ).
Попередження та протоколи, які тягнуть за собою штрафні санкції, часом не є пересторогою для значної частини виявлених правопорушників. Трапляються випадки й доволі агресивного реагування мешканців обстежуваних вулиць на дії інспекторів у межах їх посадових обов’язків»- інформує - детальніше ТУТ infomalin.biz.