Події на 66-му виборчому окрузі, куди входить Радомишльський район, розгортаються за очікуваним сценарієм: відео призвело до першого скандалу та початку кримінального провадження поліцією

Шрифти

Сьогодні, 8 липня 2019року, Житомир-інфо повідомляє: «Поліція Черняхівського району 6 липня розпочала досудове розслідування за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права. Про це 8 липня повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.
«6 липня було розпочато кримінальне провадження за повідомленням до Черняхівського відділення поліції одного з кандидатів у народні депутати про викладення у соціальній інтернет-мережі відеоролика, що, на думку заявника, має наклепницький характер і містить неправдиві відомості, які ганьблять його честь, гідність і ділову репутацію.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) КК України. Тривають відповідні перевірки», - йдеться у повідомленні.
Покарання за ч.1 ст. 157 ККУ – обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років».
«Як вдалося з’ясувати Житомир.info, мова йде про відео, розміщене 1 липня 2019 року на YouTube під назвою «Обережно, Дзюблик!». Творці зазначають, що це «документальний фільм про жадібність і свавілля народного депутата, який представляє Житомирщину». Нагадаємо, Павло Дзюблик є чинним депутатом Верховної ради від Малинського мажоритарного округу №66. На виборах 2014 році він був обраний до парламенту від партії «Народний фронт», а зараз балотується по ОВО №66 як самовисуванець. У відео інформація про вирубку лісу в Радомишльському районі проілюстрована матеріалами, які використовував у своїх дописах в квітні цього року голова ГО «Дістало!» Віталій Журавський, який зараз теж балотується по округу №66 як самовисуванець» - йдеться у публікації .