Радомишльський «Водоканал» намірився запровадити колективну відповідальність за заборгованість окремих осіб та обмежити постачання питної води у багатоповерхові будинки

Шрифти

Радомишльський «Водоканал» намірився запровадити колективну відповідальність за заборгованість окремих осіб та обмежити постачання питної води у багатоповерхові будинки

На городі бузина, а в Києві дядько. Радомишльський «Водоканал» страхає мешканців вулиці Незалежності оголошеннями на дверях будинкових під’їздів про обмеження подачі питної води у будинки. Причина-наявність «значної заборгованості по сплаті послуг за водопостачання та водовідведення, яка виникла внаслідок несплати коштів особами, які отримали субсидію і не провели сплату».

Власників квартир адміністрація комунального підприємства попереджує, що «водопостачання будинку буде обмежено на період повних розрахунків».

 

Отже з усього написаного слід розуміти, що питну воду, як усім субсидіантам - неплатникам так і сумлінним платникам невдовзі подаватимуть не цілодобово, а дозовано і по графіку про який повідомлять додатково.

0 02 05 f0d66e1e320b4bf24ab0b1b587d951ffa5d489fc7fd709fa4b047cd568cb40b6 full

 

Словом совісні платники для того щоб в будинку була цілодобово вода відтепер мають платити не тільки за себе, а й за того хлопця. Тобто колективна відповідальність.

А як же договір про надання послуг між постачальником послуг і споживачем, де йдеться лише про персоніфіковану відповідальність? Що скажуть наглядові державні інституції, чи судові інстанції, куди можуть звернутися доброчесні споживачі з приводу порушення прав споживача?
Радомишль - інфо звернулася сьогодні, 11.04.2019р, за роз’ясненням до начальника відділу житлово-комунального господарства Радомишльської міськради Олега Романенка. На час запиту посадовець повідомив, що не володіє інформацією про зазначені вище наміри адміністрації «Водоканалу», але запевнив, що проінформує про їх правомірність.