У Радомишльському районі зростає рівень захворюваності на кишкові інфекції

Шрифти

У Радомишльському районі зростає рівень захворюваності на кишкові інфекції повідомляє zhitomir-online.com У Радомишльському районі відмічається збільшення захворюваності кишкової групи інфекцій в порівнянні з 2018 роком. Зареєстровано 3 випадки ГКІ встановлених (пок. – 8,1), ГКІ - невстановленої етіології – 4 (пок. 10,8), діти до 17 років - 4.


Не зареєстровано випадків сальмонельозу, а також не зареєстровано випадків вірусного гепатиту „А”. Про це повідомляє Малинський міжрайонний відділ ДУ "Житомирський ОЛЦ МОЗ України". 

"Серед населення району за поточний період зареєстровано випадків вітряної віспи - 7 (пок. на 100 тис. нас. –18,9), 3 випадки хронічного вірусного гепатиту „С”, 3 випадки інфекційного мононуклеозу. Не зареєстровано випадків хронічного вірусного гепатиту „В”, випадків корости, випадків кашлюка. Зареєстровано 1 випадок педикульозу, 19 випадків кору (10 – дорослих, 9 - дітей). Зареєстровано 9 випадків тонзиліту (пок. 24,3 на 100 тис.нас.), а також зареєстровано 3 випадки туберкульозу. За лютий місяць 2019 року зареєстровано випадків ГРВІ - 1622 (дітей до 17 років – 855) та випадків грипу – 111, (дітей до 17 років -25). Не зареєстровано захворювань на дифтерію, менінгококову інфекцію, краснуху, епідпаротит, хвороба Лайма.

Групових випадків та спалахів інфекційних захворювань в ЗОШ, ДНЗ не зареєстровано, всі випадки захворювання поодинокі", — йдеться у повідомоленні