Радомишльщина: у селі Кичкирі зумисно підстрелили двох домашніх підсвинків

Шрифти

На Радомишльщині скоєно навмисне жорстоке поводження з тваринами, що призвело до загибелі однієї тварини

 

У селі Кичкирі жінка похилого віку розповідає, що почувши два постріли та побачивши, що у дворі господарства немає двох підсвинків, запідозрила неладне з ними. Кинулась шукати тварин і невдовзі разом з підлітками - мешканцями цього ж села, знайшла обох підранених зі слідами мисливського дробу на тілах. Одна з тварин невдовзі померла.

За її словами тварин міг підстрелити з мисливської рушниці недалекий сусід, з яким у неї склалися неприязні стосунки. Постраждала обґрунтовує свою підозру тим, що сусід їй не раз погрожував, а також стверджує, що зброя у чоловіка не зареєстрована. На її виклик прибули працівники з райвідділку поліції. Наразі ведеться слідство.

Нагадаємо, що в Україні з 2017 року набув чинності Закон, який посилює кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Навмисне жорстоке поводження з тваринами, у тому числі безпритульними, що призвело до каліцтва чи загибелі тварини, нацьковування, публічні заклики, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

В Україні вже є досить судової практики та прикладів коли за жорстоке поводження з тваринами відправляли за грати.