Радомишльський міський голова В.Тетерський прозвітувався на сесії

Шрифти

31 січня 2019р, пройшла чергова сесія Радомишльської міської ради. Депутати розглянули майже 30 питань порядку денного. Ключовим питанням сесії був звіт міського голови Володимира Тетерського.


 

Нагадаємо, що Законом «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено, що голова повинен прозвітуватися раз на рік перед громадою про свою роботу. Утім цим же Законом встановлено ще один щорічний звіт, але вже перед депутатами. Він має зовсім інший формат - про здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності виконавчими органами  ради. Тобто, як і наскільки плідно працював виконавчий комітет ради та службовці її виконавчого апарату. 

Забігаючи наперед, необхідно зазначити, що з текстом звіту депутати були попередньо добре ознайомлені. Цьогоріч звітуватися було про що. У міській громаді фактично не було жодної  комунальної установи, чи закладу яка б не отримала фінансової допомоги на придбання обладнання чи нового інвентаря, проведення реконструкцій та ремонтів.
Завдяки  державним реформам з децентралізації громад міський бюджет виріс у рази - до 212,4 млн.грн. Місто щорічно змінює свій вигляд, краще стали доглядатися та ремонтуватися дороги, тротуари, росте кількість сучасних автозупинок. У район залучені кошти бюджету регіонального розвитку, кошти державного бюджету. Яскравий приклад тому завершення реконструкції спорткомплексу «Динамо», початок будівництва ФАПів, ремонт мосту через річку Тетерів, тощо.
Саме тому за побажанням депутатів відбулося спілкування депутатів з міським головою у форматі: запитання-відповідь. У ході обговорення мова велася про роботу виконавчого апарату ради. Зокрема йшлося також про дисциплінованість окремих службовців ради при підготовці проектів рішень ради у рамках дотримання Регламенту ради, їх спроможність та профпридатність надати конкретну правову, галузеву допомогу депутатам, які не мають досвіду роботи у самоврядних органах.
Не обійшлося й без критичних зауважень про те, що дехто із службовців, замість допомоги і співпраці, намагається поставити себе зверхником над обранцями громад. Окремі з них вибудували собі уяву про якусь свою особливу роль і значимість. На те є вагома  причина. Адже очільники міста на виборах часто змінюються. З 2006 року жоден міський голова не обирався на другу  каденцію. Зазнає докорінних змін також  і склад  депутатського  корпусу  під час кожних  виборів. Утім  лише   апарат службовців, завдяки відсутності  публічної атестації та аналізу  щодо профпридатності, зберігає свої службові місця і статус-кво.
Депутатів цікавила також соціальна і виробнича сфера, особливо з ремонтом та будівництвом нових доріг, благоустрій на території громади. На всі депутатські запитання очільник громади дав конкретні відповіді та роз’яснення.
У підсумку депутати, проголосувавши, прийняли звіт до відому.