Радомишль: міська влада вперше, але рішуче припинила ланцюг безкарності. Порушнику закону, поки-що, по доброму

Шрифти

    Міська влада  Радомишля вперше, але рішуче припинила ланцюг безкарності. Порушнику закону, поки-що, по доброму запропонували повернути гроші до міського бюджету

 «Хи-хи-хи, ха-ха-ха» тепер вже не проходить. Користуючись бездіяльністю державних інституцій, особливо екологічної інспекції у Житомирські області, на Радомишльщині деякі громадяни розперезалися: будують дамби запруджуючи річки, нівечать прибережні луги, риючі копанки для вирощування риби. Все діється нахабно, самочинно без жодного дозвільного документу.

 

Громадянин П.Максименко з с.Глиниця, як встановлено розслідуванням районного відділку поліції, знівечив більше двох гектарів земель сільськогосподарського призначення, виривши чотири копанки, займається рибним бізнесом.
Орендар сільського ставка у селі Пилиповичах  без жодного документу побудував камінну дамбу, перекривши річку Бистріївка. Ну так йому, бачте, захотілося.
  Впевнившись, що дії обох попередників залишилися безкарними, громадянин В.Севрук, вкинувши декілька десятків тон камінних брил, теж спорудив і собі дві дамби на цій самій річці, але нижче по течії у у селі Бистріївка.
   Якщо так звані споруди, зведені П.Максименком і орендарем з Пилипович ще й досі, завдяки сплячим екологам Житомирської області, залишаються не демонтованими, то В.Севруку гріх скаржитися на неуважність влади новоутвореної об’єднаної міської громади.
    Виконуючи волю мешканців села Бистріївка Радомишльський міськвиконком прийняв рішення про примусове знесення всього, що цей громадянин натворив. Силами та за кошти міського комунального підприємства «Благоустрій» обидві дамби були демонтовані. Звільнена від каменю річка увійшла у свій рівень та береги, а люди відчули, що влада у Радомишльській громаді є і таки на своєму  місці.
   Проте на цьому справа не закінчилася. 28 грудня 2018 року Радомишльська міськрада запропонувала В.Севруку добровільно, у порядку регресу внести гроші у касу міського підприємства, яке понесло прямі фінансові затрати на усунення порушень чинного законодавства. Як кажуть: не бий дубцем, а бий карбованцем.
   У разі його відмови самоврядний орган відразу направить відповідний позов до суду щодо примусового стягнення з порушника грошових затрат, понесених комунальною службою внаслідок рішення виконавчого комітету. А в процесі судових розглядів до цього додасться вартість судового збору, затрати на адвокатів, відрядження і т.д. Так, що сума може вирости у рази. Аксіома: з будь-якою владою жарти погані.
      Словом - перший пішов. Як кажуть українці: до пори збан воду носить, прийде пора - заголосить.
Нагадаємо, що за поданням прокуратури Житомирської області щодо незаконного заволодіння землею П. Максименком повідомлення про злочин зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Нині перебуває на розгляді у Радомишльському райвідділку поліції.
   Також за ініціативою облпрокуратури та позовом цієї установи справа про розірвання договору оренди ставка у с.Пилиповичах слухається у судових інстанціях Житомирської області.

 В тему Радомишльщина: бездіяльність державної служби переросла у погрози життю громадських активістів

бистріївка бистріївка 1