РАДОМИШЛЬСЬКИЙ РАЙОН. СЕЛО ЧАЙКІВКА. УСЕ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ЛЮДЕЙ.

Шрифти

РАДОМИШЛЬСЬКИЙ РАЙОН. СЕЛО ЧАЙКІВКА. УСЕ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ЛЮДЕЙ. — Інтернет газета міста Радомишль - періодичне інтернет видання міста Радомишль

Звісно, що наш район  після розпаду бувших колгоспів  не обминула сумна соціальна тенденція вимирання  сіл. У районі є  теж деякі села, які  вимирають, порожніють, у них залишаються лише старенькі.   Цього  не скажеш про село Чайківку.  Село тримається, а люди готові не лише виживати, а й працювати над тим,  щоб створити гідні умови. Тут є люди, яким не байдужа доля села. Місцева агрофірма досить успішна. Її власники, взявши в оренду землю у тутешніх селян,   вирощують з року в рік непогані урожаї картоплі, овочевих культур. Бажаючим чайківчанам, на відміну від інших, не потрібно їздити за три моря на роботу. Хочеш - іди працюй.
Однак і сільська влада мала б бути не стороннім спостерігачем, а дбати про вигляд села.  Якось недавно у спекотний день, проїзджаючи селом  нам довелося зайти до магазину за пляшкою  холодної води.  Води купили, а от враження від вигляду магазину у нас залишилося неприємним.  На даху  напівзруйнований  щит з назвою приміщення, обідрана штукатурка на стінах, поламаний паркан,  поруч сяк-так збитий з почорнілих дощок столик за яким, вочевидь,  чоловіки п`ють не тільки пиво.
Звичайно, що у тутешнього підприємця на умі одне-прибуток. Витрачати кошти у ремонт магазину, у який щоденно ходять сотні людей, особливоЇ охоти немає. Тут би  і втрутитися сільській владі, як господарю села. Але видно руки не доходять. Погодьтеся, якими є і будуть наші села усе залежить від людей.

 

радомишль - інфо