У РАДОМИШЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ ПО СТАТИСТИЦІ ЗАБОРГОВАНОСТІ ПО ЗАРПЛАТІ НЕМАЄ

Шрифти

У РАДОМИШЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ ПО СТАТИСТИЦІ ЗАБОРГОВАНОСТІ ПО ЗАРПЛАТІ НЕМАЄ — Інтернет газета міста Радомишль - періодичне інтернет видання міста Радомишль За інформацією начальника управління праці та соціального захисту населення Радмишльського району Олени Волинець станом на 1 квітня 2016 року згідно статистичних даних заборгованість із виплати заробітної плати на економічно-активних підприємствах району відсутня.

У 1 кварталі 2016 року перевірено 51 об’єкт з питань використання та легалізації робочої сили. Згідно плану роботи у поточному році проведено 7 засідань комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат. Розглянуті питання: оплати праці згідно вимогам чинного законодавства, впровадження нових розмірів мінімальної заробітної плати, дотримання термінів виплати заробітної плати підприємствами, установами та організаціями та підвищення рівня заробітної плати. Проаналізовано нарахування заробітної плати найманим працівникам суб’єктами господарювання району, складено перелік осіб, які виплачують заробітну плату менше, або на рівні мінімальної, з ними проводиться роз’яснювальна робота.

На засіданнях комісії заслухано 6 керівників підприємств з різних питань, надані доручення представникам контролюючих служб. Проведено бесіди з 25 фізичними особами – підприємцями з питань погашення заборгованості. з ЄСВ. Робота групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення направлена на виявлення осіб без належного оформлення трудових відносин. Під час рейдів проводиться роз’яснювальна робота про відповідальність за порушення законодавства про працю : фактичного доступу працівника до роботи без оформлення трудового договору, виплати заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків, мінімізація заробітної плати, порушення строків виплати заробітної плати та недотримання державних гарантій в оплаті праці.