Радомишль: як працюють старости перед місцевими виборами

Шрифти

З утворенням Радомишльської територіальної громади колишні сільські голови автоматично отримали новий статус – тимчасового виконувача обов’язків старости. Чому тимчасово?



По іншому бути не могло, адже прямі виборів старост не відбулися, мешканці колишніх 15 сільськихї рад, що увійшли в громаду, їх не обирали.
Вибори старост були відтерміновані  на осінь 2020року.

Таким чином люди дістали можливість пригледітися який з нинішнього в.о. старости господар, щоб у разі, якщо він буде балотуватися на посаду старости цьогоріч, зробити певні висновки – голосувати за нього, чи ні.

Утім уже нині видно хто і як господарює у своєму окрузі. Ретельно дбають про благоустрій у Борщеві, де старостує Петро Макаров, у Верлоці - Олександр Кобилинський, Ставках – Віктор Волинець та у багатьох інших старостинських округах .
У зв'язку з пандемією нині з бюджетними коштами у громаді сутужно. То ж ці старости таки знаходять способи та шляхи підримувати порядок на території своїх округів.

Як відомо, санітарний стан, архітектурний вигляд, благоустрій міста та сіл Радомишльської громади контролює муніципальна інспекція міської ради, її відділи.
Олександр Красновський, як колишній правоохоронець, а нині інспектор з благоустрою громади, має досвід та знання у сфері права. Нещодавно посадовець проінспектував стан справ на території Краснобірського старостинського округу.

Результати невтішні - село у бур’янах, стихійні смітники…
На всі зауваження тут традиційно  відповідь одна: у нас забрали всі кошти у Радомишль, грошей немає.
- А хіба ж потрібні бюджетні кошти, щоб прибрати купи сміття біля входу на сільський цвинтар ?

                                                                                                       0 02 0a e8c88eb8290cf4b4baa4ac9ef12c05dfee831b8accc513803566a7263145969a full Копія
- Чи ж варто було складувати та накопичувати купи обрізаних з дерев гілок поруч із конторою старости та сільською амбулаторією ? 
- Або ж чи не можна залучити  сільську громадськість щоб викосити бур'яни по селу біля кожного двора, провести подвірний обхід, попрохати людей? - ставив запитання Олександр Олександрович сільському старості Сергію Тарасюку.

Але  працювати власними силами, самоорганізовуватися тут не звикли.

Словом, у Краснобірсьому старостинському окрузі всі посади зайняті, зарплату міська громада їх посадовцям виплачує справно, можливо варто було б міській раді ще й підштовхнувати їх, чи заслухати на засіданні міськвиконкому.