У Радомишлі пройшов конкурс на посаду керівника комунального підприємства по благоустрою міста: вже завтра депутати можуть прийняти рішення про його призначення

Шрифти

У Радомишлі пройшов конкурс на посаду керівника комунального підприємства по благоустрою міста: вже завтра депутати можуть прийняти рішення про його призначення.

 

Сьогодні, 29 квітня, провела засідання конкурсна комісія, призначена розпорядженням міського голови Володимира Тетерського, під головуванням його першого заступника, депутата ради - Олега Соболевського.

Нагадаємо, що посада була вакантною. Окремі недоліки по благоустрою   міста піддавалися гострій критиці з боку певної частини   депутатів та  громадськості, а компетентість керівництва підприємства - сумніву Останнім часом на сайті громади, навіть, з'явилася петиція, викликана  погіршенням    стану очищення вулиць від бруду та пилу.   Підприємство, яке стабільно отримувало кошти під замовлені роботи з міського бюджету,  в останні роки  чомусь було хронічно збитковим.  Але попри того, що економічні показники фіксували  " мінус"  на сотні тисяч гривен,  керівники підприємства, не  почервонівши, примудрялися нараховувувати собі  тринадцяту зарплату у вигляді преміальних за ефективну роботу.

Саме тому Володимир Тетерський терміново втрутився та  відпустив  на вільні хліба  комунальне керівництво.

Комісія розглянула пакет документів,особисто поданих конкурсантами Сергієм Миронюком та Ігорем Харитончуком для участі в конкурсі на зайняття  посади директора комунального підприємства з благоустрою міста.

Попередньо зазначимо, що Сергій Миронюк раніше вже обіймав дану посаду при каденції головування у місті Олександра Ткачука. Був депутатом міськради.

У свою чергу Ігор Харитончук має у власному активі тривалий управлінський досвід - довгостроковий час очолював міжрайонне управління по меліорації земель, потім відділ, а згодом і саму Радомишльську районну державну адміністрацію.
Був депутатом облради Житомирщини, нині є членом виконавчого комітету міськради.

Обоє мешканці Радомишля - добре знають проблеми міста по благоустрою, санітарній очистці, зеленому господарству.

У відповідності до процедурних питань, згідно Порядку проведення конкурсів по призначенню керівників муніципальних установ, закладів та підприємств, прийнятого радою, члени комісії погодилися з оприлюдненим висновком профільного відділу ради щодо відсутності необхідних критеріїв для участі в конкурсі, передбачених вищезазначеним Порядком, у Сергія Миронюка.

Отже до конкурсу був допущений лише один претендент - Ігор Харитончук.

Комісія, ознайомившись з програмними документами претендента та провівши з ним співбесіду прийняла рішення рекомендувати депутатам ради на завтрашньому черговому пленарному засіданні затвердити Ігоря Харитончука директором підприємства, а меру, Володимиру Тетерському -  укласти відповідний трудовий контракт.

Таким чином останнє слово за депутатами.