РАМИШЛЬСЬКА МІСЬКРАДА: ЗАСІДАННЯ ПРОФІЛЬНИХ ДЕПУТАТСЬКИХ КОМІСІЙ, НОВІ ПОСЛУГИ ДЛЯ ГРОМАДИ, ДИСКУСІЇ ЩОДО КОНТРОЛЮ ЗА РОБОТОЮ ПІДРОЗДІЛІВ, УТВОРЕНИХ РАДОЮ

Шрифти

Сьогодні,10.03.2020р, 10-00

працювала постійна депутатська комісія  з питань законності, правопорядку, прав громадян, регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування.

Депутати розглянули ряд проєктів рішень, що будуть виноситися на розгляд березневої сесії міськради.

 

Погодили Положення центру надання адміністративних послуг Радомишльської міської ради та їх перелік, який буде надавати ця новоутворена структура. Серед них - державна реєстрація: прав на нерухоме майно, земельних ділянок з видачею витягів з Держземкадастру у т.ч. й про нормативно-грошову оцінку, громадських об'єднань, що не мають статусу юридичної особи, фізичної особи - підприємця, тощо.

Також погодили список присяжних Радомишльського райсуду та укладання нового контракту з директором комплексу загальноосвітньої школи №4 - Катериною Вдовенко на термін 2020-2026рр.

При розгляді питання про погодження Положення комунальної установи «Трудовий архів» Радомишльської міськради виникла тривала дискусія.

Зокрема депутат В.Капранчук пропонував вилучити з документу проєктну норму п.2 Положення згідно якої «трудовий архів підзвітний та підконтрольний облдержархіву та архівному сектору Радомишльської райдержадміністрації», вбачаючи що така норма не регламентується законами Українами. А органи самоврядування, як гілки місцевої представницької влади і їх структурні підрозділи, можуть контролюватися державою лише з певних делегованих нею повноважень, визначених законом.

Депутат вбачає такий підхід до самоврядування кроком назад - у пострадянське минуле, прямим втручанням у виконання власних самоврядних повноважень міськради, втратою самостійності та пропонує узаконити співпрацю з цими установами органами іншим, окремим договірним  документом.

У результаті запропонований проєкт рішення не набрав більшості голосів від складу комісії. Тепер слово за депутатами, які на сесії мають винести остаточний вердикт: бути самостійною чи бутафорною місцевою владою зі своїми власноствореними структурами.

Варто зауважити, що на жаль, не тільки серед багатьох пересічних, а  також і у середовищі деяких діючих чиновників місцевого самоврядування, є багато байдужих, що не лише споглядають, якою буде представницька влада при намаганнях нав’язати їй  новації -  «государєве око» префекта,  чи то надмірний державний контроль, тощо, а й готові йти на поступки.