У Радомишлі омолоджують склад лікарів: з’явилася квартирна мотивація для роботи та проживання у місті

Шрифти

Не секрет, що персонал радомишльських лікарів потребує не тільки поповнення вакансій, а й значного омолодження.
Проте молоді фахівці від медицини з різних куточків України упродовж тривалого часу неохоче обирали наше місто для роботи та проживання. Причиною тому була не тільки відсутність житла, а й перспективи його отримання.


Нині кадрову проблему, яка десятиліттями не вирішувалася, взяла на себе міська рада. І ось, на завершення нинішнього року є вже перший результат - придбано цільову квартиру для лікарів за кошти міського бюджету.

Виконавчий комітет своїм рішенням від 11.12.2019 № 445 постановив визнати службовим жилим приміщенням однокімнатну квартиру № 13 в будинку під номером 52 б по вулиці Никодимівська в місті Радомишль, Житомирської області загальною площею - 39,1 кв.м., житловою площею- 20,6 кв.м.
Та прийняв рішення видати службовий ордер на однокімнатну квартиру лікарю загальної практики – сімейної медицини Радюк Андрію Вікторовичу
При вселенні до службового житлового приміщення головлікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» зобов’язано укласти відповідний договір найму службового житлового приміщення із лікарем загальної практики на займаній посаді. У разі припинення трудових відносин з підприємством працівник повинен буде виселитися із наданого житлового приміщення на умовах і у строки, передбачені укладеним договором найму службового житлового приміщення –зазначається у рішенні самоврядного органу.

Варто зауважити, що згідно Положення, прийнятого радою, лікарі мають право на приватизацію службового житла. Але лише після відпрацювання на посаді лікаря у комунальному медичному закладі міста визначений договором певний період.