Завтра день тиші – каже поліція

Шрифти

Стаття 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України» чітко визначає, що «передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування».



Окрім того, частина 3 цієї ж статті встановлює, що передвиборна агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється. У цей же час забороняються проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій, пікетів) від імені партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидатів в депутати, розповсюдження агітаційних матеріалів, а також публічні оголошення про підтримку партією чи окремими кандидатами у депутати проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів.
Водночас поліцейські інформують, що статтею 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації…) Кодексу України про адміністративні правопорушення визначено, що за проведення передвиборної агітації поза строками, встановленими законом чи в місцях, що заборонені законом, здійснення передвиборної агітації у формах і засобами, що суперечать Конституції або законам України, або інше порушення встановлених законом обмежень щодо ведення передвиборної агітації, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Відтак правоохоронці радять жителям Радомишля дотримуватись чинного законодавства, а у разі виявлення порушень негайно інформувати про це поліцію