Радомишль. На сайті громади з’явилася петиція -зібрано 10% голосів

Шрифти

На сайті Радомишльської громади з’явилася петиція під заголовком: «Зробити все можливе, щоб не закривати пологове відділення, треба дивитись на перспективу. Думаю,що у тих лікарнях, що пропонують свої послуги стан не кращий ніж у нашій лікарні».
Автор: ******** Анатолій Оксентійович - зазначено на  сайті. Отже автор  петиції  для мешканців громади невідомий.



По-перше. Як свідчить практика особа, яка подала петицію, обов’язково авторизується ( для прикладу дивись Київраду ТУТ ). Для цього необхідно лише надати згоду міській раді на обробку своїх персональних даних для ідентифікації користувачів сервісу електронних петицій (відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», Закону України «Про звернення громадян»).
Громада має знати автора петиції, як фізичну особу, чи члена громадської організації, депутата, тощо. Висловивши свою позицію до певних дій влади, чи власне бачення шляхів вирішення будь-яких соціальних місцевих проблем особа не скоює нічого протиправного. Отже приховування прізвища викликає лише нездорові запитання у охочих підписантів на підтримку петиції. Приховування прізвище лише шкодить доброчесним намірам автора петиції.

Отже погодьтеся : сказав» «А» - скажи «Б»


По- друге. Норма статті 5. Вимоги до звернення. Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про звернення громадян" щодо електронного звернення та електронної петиції, підписаного президентом Петром Порошенком 15 липня 2015 року, передбачує, що: у зверненні має бути викладено кому воно адресується, суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги.


У нашому випадку не відомо до кого звертається автор з вимогою «зробити все можливе, щоб не закривати пологове відділення»: до керівництва райлікарні, чи до голови місцевої райдержадміністрації, або ж міського голови, чи до депутатів, або ж новоствореної нещодавньою сесією міськради депутатської комісії. Словом, до якої гілки влади, чи посадової особи наділеної владними повноваженнями?


І в третє. Не викладена також суть порушеного автором питання, що затруднює громадян дізнатися у чому сутність проблеми, не окреслені наміри осіб чи органів вчинити якісь певні дії. Саме тому підписантам важко прийняти рішення про підтримку петиції.

Утім на сайті громади петиція розміщена:
Час подання петиції: 2019-03-13 03:16:50
Початок збору голосів: 2019-03-13 07:25:25
До завершення збору голосів: 28 дн.
Зібрано: 10% підписів
Залишилось зібрати: 90 голосів

Нагадаємо, що електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян відповідно до цього Закону.

Вимоги до кількості підписів громадян на підтримку електронної петиції до органу місцевого самоврядування та строку збору підписів визначаються статутом територіальної громади.
Про підтримку або непідтримку електронної петиції публічно оголошується на офіційному веб-сайті головою відповідної місцевої ради - щодо електронної петиції, адресованої органу місцевого самоврядування.
У відповіді на електронну петицію повідомляється про результати розгляду порушених у ній питань із відповідним обґрунтуванням.
Відповідь на електронну петицію не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду оприлюднюється на офіційному веб-сайті органу, якому вона була адресована.

В тему «Про закриття пологового відділення у Радомишлі (ВІДЕО

«РАДОМИШЛЬ: ЗАКРИТИ НЕ МОЖНА ЗАЛИШИТИ. ЧИ ПРИПИНИТЬ ФУНКЦІОНУВАТИ У РАЙЛІКАРНІ ПОЛОГОВЕ ВІДДІЛЕННЯ