У РАДОМИШЛІ М’ЯСНИКИ СПЛЯТЬ А БАЗАР «ГУДЕ» АБО КОЛИ МАГОМЕД ПРИЙДЕ ДО ГОРИ?

Шрифти

У РАДОМИШЛІ  М’ЯСНИКИ СПЛЯТЬ А БАЗАР «ГУДЕ» АБО КОЛИ МАГОМЕД ПРИЙДЕ ДО ГОРИ? — Інтернет газета міста Радомишль - періодичне інтернет видання міста Радомишль Радомишляни  спрадавна  звикли, що зробити покупки на ринку можна, як до 6-ї, так і в  6 годин ранку. Утім це було колись. Тепер м’ясний павільйон / за тутешнім діалектом «рундук»/ розчахує двері тільки після 7-ї ранку. У багатьох містян такий запізний розпорядок дня зроджує здивування. По-перше,  уже кілька років поспіль літо, як правило підносить щоразу нам високотемпературні сюрпризи. Мітка термометра з самого ранку з кожною годиною підноситься все вище і вище. Здавалося б для  санітарної безпеки і здоров’я свіже м'ясо та сало, яке реалізується не з холодильника, а з прилавку потрібно було б продати чим швидше до настання спеки. По-друге. Хто з городян не полюбляє свіжину? На те вона й свіжина щоб була свіжою. Проте змогу щоб купити свіженького м’яса чи  сала  у середу - п’ятницю у працюючих радомишлян забрали.  Майже всі установи та підприємства  райцентру розпочинають свій робочий день з 8-ї години ранку. То ж  зайшовши  у павільйон після 7-ї ранку, облюбувати  шмат  свіжини, поторгуватися та ще й добігти на роботу не запізнившись  зможе далеко не кожний. Отже зостається одне - купувати свіжину лише у вихідний день-неділю.

Пізній розпорядок роботи м’ясників дирекція пояснює двома причинами. Перша – це небажання  реалізаторів  м’ясної продукції розпочинати робочий день о 6-й ранку. Деякі з них заявляють на кшталт « мій покупець все рівно до мене прийде рано чи пізно». Проте цей аргумент не може бути ні вагомим, ні прийнятним. Адміністрація, як власник ринку встановлює «правила гри» при  заключенні договору оренди торгівельного місця розпорядком роботи ринку, який має,  перш за все, відповідати інтересам  місцевої громади, а не особистим амбіціям  реалізатора. Дирекція ринку вправі включити у договір пункт про обов’язкове виконання розпорядку робочого дня орендарем  та обумовити наслідки за його невиконання.

Другою причиною запізнього початку роботи м’ясного павільйону  дирекція називає спізнене  завершення клеймування продукції працівниками ветеринарної служби, які розпочинають свою роботу лише після 6-ї ранку. Тут узагалі все поставлено з ніг на голову. Державна служба, яка здрастує і отримує заробітну плату за рахунок коштів платників податків і покликана слугувати їх інтересам, не йде їм назустріч! Чи ж так трудно встановити  для ветпрацівників гнучкий графік роботи на літній період?

Словом,   крути не верти, а потрібно погодитися, що причин для того щоб і надалі у Радомишлі    гора ходила до Магомеда,  а м’ясний павільйон районного ринку розпочинав роботу у «свинячі голоси» немає

radomyshl-info