У РАДОМИШЛІ СТРАЙКУЮТЬ ПЕРЕВІЗНИКИ. ДОРОГИ ДОБИТІ ДО РУЧКИ.

Шрифти

У РАДОМИШЛІ СТРАЙКУЮТЬ ПЕРЕВІЗНИКИ. ДОРОГИ ДОБИТІ ДО РУЧКИ. — Інтернет газета міста Радомишль - періодичне інтернет видання міста Радомишль

Сьогодні, 25 вересня, водії маршрутних таксі, які здійснюють перевезення  у Радомишлі,  припинили всі перевезення по місту. Місто переживає такі події уперше за всю свою історію. Тисячам містян, школярам з самого ранку припало  добиратися до місця призначення пішки.  Перевізники  неодноразово  заявляли про   непридатність  міських доріг для перевезень людей і заздалегідь  повідомили міську та районну владу про свої наміри. За словами перевізника Леоніда Шпичака, з яким міська рада уклала договір на перевезення,  він давним-давно попереджував керівників міста, що по таких дорогах перевезення пасажирів ризиковане і ведеться  лише на страх та ризик перевізника. Ямковість асфальтобетонного, гравійного та грунтового покриття міських вулиць досягнула апогею. Наприклад на вулицях Щорса, Л.Українки, на окремих ділянках центральних вулиць Великої та Малої Житомирської  ямок, ковдобин та глибоких баюр мов гороху на кожному метрі дороги  насипано.  Тим часом міське керівництво, маючи  цільові кошти на рахунках,  з весни спромоглося підлатати  всього-навсього  якусь сотню - півтори метрів погонних  лише на  2-х із 130 міських вулиць. Леонід Степанович розповідає, що  на  відрізку вулиці у районі комунального господарства  де їхні «Газелі» поскрипують і хиляться у різні боки, як шхуна без вітрил у буремну погоду,  на газовому балоні відвалився вентиль. Не потрібно великої фантазії аби уявити, що сталося б з пасажирами якби десь проскочила хоч малесенька іскорка.  Вибуху балонів того разу не сталося. Утім хто дасть гарантію, що так буде завжди. На учорашній  нараді заступник голови райдержадміністрації  О.Прокопенко за словами Л.Шпичака умовляв  відтермінувати рішення про призупинку перевезень пасажирів на день-два.  Утім перевізник не погодився. Побоюється брати на себе відповідальність за життя і здоров’я людей у таких дорожніх умовах.

Міські очільники станом на сьогодні  не знайшли часу на зустріч з перевізником.  Наслідки наради у держадміністрації вже видко сьогодні. По деяких найямковіших ділянках  ковзається  у післядощовій багнюці  техніка. Очікують прибуття великого магістрального грейдера. Місцями підсипають дрібнозернистий гранітний відсів, який  вже незабаром втече за колесами та дощовими струмками, оголивши  даремно засипані ями.  Вся ця косметика нічого корисного окрім викидання коштів на вітер не дасть.  Тим часом щоб спихнути з себе відповідальність  за  доведення до плачевного стану міських доріг  у місті  вперто розпускають чутки, що перевізник відрікся від перевезень у зв’язку з тим, що йому не дозволили прибавити тарифи на проїзд.  Городянам  від того на власні ноги не стане легше, утім і дороги без дбайливого  господаря кращими не стануть.

radomyshl-info