У Радомишльському районі спочатку стріляли по автомобілю, потім по коню. У який бік буде наступний постріл - невідомо.

Шрифти

У Радомишльському районі  спочатку стріляли по автомобілю, потім по коню. У який бік буде наступний постріл - невідомо. — Інтернет газета міста Радомишль - періодичне інтернет видання міста Радомишль Сергій Сергійович Некращук – мешканець села Глиниця розповідає, як тутешній «лозинський», який іменує себе охоронцем ставу вже років з п’ять, чинить розправу над  його сім’єю та односельцями.  Його обійстя  поруч з батьковим.  Унизу, за схилом городу, біжить річка Мика. Проте  підійти до неї небезпечно. Відразу ж тебе звинуватять у тім, що ловиш рибу і  учинять  чергову фізичну розправу. Хоча до встановлених меж орендованого ставу, який нібито зариблений, відстань з кілометр.  Чому ж тоді у річці,  на яку ніхто не має права власності, впродовж трьох кілометрів поза межами ставу не дозволяють рибалити?  Бо за словами охоронця риба зі ставу розійшлася по річці. Почувши таке нормальний чоловік може з глузду з’їхати.

Тим часом Сергій Сергійович  прямує до обійстя, виносить державний  автомобільний номер зі своїх стареньких «Жигулів»  та  демонструє  його делегації районної ради, яка прибула саме заради цих подій до села.  На очах заступника голови районної ради П.Горбача, завідувача районним відділом ради В.Забігайла та депутата ради В.Капранчука він показує сліди від кулі у вигляді глибокої вм’ятини  у  металевому тілі номерного знаку.

Потім  довго розповідає, що по їхньому  коню, який пасся  на березі річки, теж стріляли, напевно, щоб нас з батьком настрахати. У двох місцях  у безневинної тварини зіяли рани у пробитій шкірі. При цьому не втрачає гумору, жартуючи, що мабуть кінь не тільки пасся, а й хвостом рибу ловив у річці.

Каже, що вони описали у заяві до райвідділку міліції, як погрожував розправою охоронець їхньому 12-річному сину  та поламав йому дві куплені пластикові вудки, порізав камеру на  якій дитина плавала на річці. Відтоді дитина боїться кривдника немовби  вогню. А ще, як залякував його матір, ударив ногою батька на власному подвір’ї…

Невдовзі до розповіді долучається і сам батько, щойно повернувшись з роботи з місцевої школи – Некращук Сергій.  Підступаються ще люди. Наводять безліч прикладів наруги над односельцями.  Розмова одна. Робіть щось, щоб припинилося свавілля, яке тягнеться  з 2008 року. Відкрийте нам доступ до нашої річки.

Що ж представники районної ради  особисто побачили, почули і переконалися  у правдивості публічних слів селян. Може після цього щось зміниться?

У селі, де одні згубили віру в справедливість, а інші – відчули власну безкарність надалі життя так тривати не може.

radomyshl-info