КРАЩЕ ПІЗНО, НІЖ НІКОЛИ. РАДОМИШЛЬСЬКІ УСТАНОВИ ЗГАДАЛИ ПРО СТАТУТИ

Шрифти

КРАЩЕ ПІЗНО, НІЖ НІКОЛИ. РАДОМИШЛЬСЬКІ УСТАНОВИ ЗГАДАЛИ ПРО СТАТУТИ — Інтернет газета міста Радомишль - періодичне інтернет видання міста Радомишль Ще майже двадцять років тому  Радомишльська міська рада відмовилася від надмірного патерналізму, прийнявши рішення про затвердження статутів 5-ти міських шкіл, надала дозвіл  на  відкриття  ними власних рахунків у банківських установах. У такий спосіб була відкрита пряма мотивація  директорам шкіл до здійснення господарської діяльності  з метою отримання прибутку, концентрації  його на банківських рахунках і самостійному розпорядженні заробленими коштами. Пройшло всього декілька років і окремі з тодішніх директорів шкіл вже  тоді мали на рахунках значні суми, витрачаючи їх за власним розсудом на потреби школи  не прохаючи коштів з міської казни. Тодішнє рішення стало лакмусовим папірцем на перевірку придатності керівників до господарювання самостійно.

Лише наприкінці грудня минулого року Радомишльська  районна рада затвердила статути Радомишльського народного краєзнавчого музею, районного Будинку  культури, районної бібліотеки, Кичкирівської середньої школи. Краще пізно, ніж ніколи.

Якщо сьогодні провести, навіть, поверхневий аналіз  можливостей наших районних та міських комунальних установ на предмет отримання прибутків від власної діяльності то виявиться, що їх перелік безмежний.  Ніхто не заперечить, якщо наш районний Будинок культури  надасть платні послуги на  супровід приватних весільних, ювілейних подій, тощо силами своїх талановитих працівників?  Чи районна бібліотека запросить  на  зустріч за символічною ціною квитка, наприклад,  з українською поетесою, письменницею О.Забужко?

Утім допоки існує  гарантований бюджетний патерналізм  важко очікувати якихось змін.