У РАДОМИШЛЬСЬКІЙ МІСЬКРАДІ МАЙЖЕ 2 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕН ЗАКОНСЕРВУВАЛИ НА ДЕПОЗИТНИХ РАХУНКАХ. ТИМ ЧАСОМ ВУЛИЦІ НЕ ОСВІТЛЮЮЄТЬСЯ.

Шрифти

У РАДОМИШЛЬСЬКІЙ МІСЬКРАДІ МАЙЖЕ 2 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕН  ЗАКОНСЕРВУВАЛИ НА ДЕПОЗИТНИХ РАХУНКАХ. ТИМ ЧАСОМ ВУЛИЦІ НЕ ОСВІТЛЮЮЄТЬСЯ. — Інтернет газета міста Радомишль - періодичне інтернет видання міста Радомишль 13січня директор міського комунального  підприємства по благоустрою міста  «Радомишль»  Сергій Миронюк на запитання  депутата райради Володимира  Капранчука:

-  Чому  він не реагує на депутатське звернення ? Чому  немає освітлення на вулиці Лесі Українки та прилеглих до неї вулицях?  не заховався від прямої відповіді:

- « І не буде! Працівники районних електромереж зняли  три електролічильники обліку на чергову регламентну перевірку. Прилади застарілі технічно, а  коштів  щоб придбати нові  у підприємства немає».

Правдивість його слів підтверджують показники  нещодавно прийнятого міського бюджету. Всього 336 тисяч гривен з міської казни заплановано  благоустріївцям на 2014 рік. Це 28 тисяч гривен на місяць і  934 гривні на один день.  Варто нагадати радомишлянам, що 15-тисячний районний центр має 130 вулиць, 760 тисяч м.кв. доріг і тротуарів. Не згадуватимемо про інші десятки нагальних  обов’язків підприємства по благоустрою міста заради яких воно і створено. При такому фінансуванні хоч сядь, та й плач!  Цих коштів ледве вистачає  на щоденну  заправку 2-х   тракторів по 40  літрів солярки на прибирання вулиць.

Тим часом  мільйонні суми коштів з вільних залишків міського бюджету котрий рік чомусь ховають на депозитних рахунках в установах банків. Сергій Миронюк – директор з особливим статусом. Він   є депутатом міської ради і має повне право,  визначене законом України « Про статус депутатів місцевих рад»,  не тільки безпорадно розводити руками, а  вимагати пояснень та домагатися  радикальних змін щодо ефективного використання коштів міської громади.   Адже  за відволікання коштів з міського бюджету, яке призводить  до втрати  його платоспроможності  посадовці - «депозитники» мають нести пряму відповідальність.