Радомишль: міськрада вимушено розширила самоврядні повноваження -відремонтує тротуар від вулиці Старокиївської до Петрівської

Шрифти

 

На нещодавній сесії Радомишльської міськради депутати  прийняли рішення наслідком якого буде проведення капітального  ремонту тротуару вулиці Великої  Житомирської  на відрізку від Старокиївської до Петрівської.

 

«20 грудня 2013 року у Радомишлі від центру міста до Музею домашньої ікони Ольги Богомолець урочисто відкрили нову сучасну дорогу протяжністю 4 км 300 м.
На дорогу з розміткою і дорожніми знаками, яку зробили за 2 місяці було виділено з державного бюджету не запланованих 12 млн.грн.

Місто та район власними бюджетами не осилили б такого будівництва, навіть, у далекій перспективі. Звісно, що саме завдяки храму духовності, де зібрані ікони з усіх куточків України Радомишль отримав таку дорогу.

В унікальний Музей домашньої ікони їдуть люди не тільки з усіх куточків України, а й з Європи. Звичайно, що за стару дорогу, на якій яма яму наздоганяла, було соромно не тільки місцевій владі, а й городянам.

Відтоді сучасну дорогу віддали на обслуговування Житомироблавтодору у якого фінансові справи, як минулого так цього року кепські» - писала у грудні 2015 року Радомишль -інфо.

З того часу нічого на краще не помінялося. Швидше навпаки – Радомишльський автодор почив у Бозі… Про дорогу держструктури забули, вона не обслуговується.
Нині розмітка дороги, пішохідних переходів вже зносилися. Окремі місця асфальтобетонного покриття давно потребують профілактики. Тротуар має локальні ями і місцями такий непрохідний  стан, що пішоходи вимушені рухатися по проїжджій частині дороги.

Саме тому керівництво міськради підготувало проєкт рішення ради про взяття тротуару на баланс громади, що дасть правові підстави та розв’яже руки для фінансування його ремонту.

Утім депутати проголосували за проєкт рішення за пропозицією депутата Володимира Капранчука, який передбачає взяти у міську комунальну власність з площі тротуару довжиною у понад 4км лише відрізок від вулиці Старокиївської до Петрівської.

- Звалити тягар ремонту тротуару на плечі міської громади та її казни передчасно - завжди встигнемо. У нас вистачає своїх фінансових проблем - необхідно виконувати власні делеговані повноваження, які визначила нам держава згідно Закону «Про місцеве самоврядування в Україні»  бюджетом громади

. Нам потрібно енергійніше попрацювати щоб свої зобов’язання сумлінно виконували держінституції на теренах громади. Кінець нинішньої безвідповідальності структур, які повинні обслуговувати дорогу за кошти держбюджету, таки настане - вважає депутат.

Отже поки-що за кошти міського бюджету буде виконано перший крок - проєкт, а згодом і капітальний ремонт відрізку тротуару від Старокиївської до Петрівської.

А там час покаже. 
Міська дорога, що прямує до відомого у Європі музею, та її тротуари повинні мати належний вигляд.